I väntans tider

Inget är som väntans tider. Att få längta efter det som komma ska. Jag läste någon gång att färre än tio procent av våra tankar rör det som händer precis nu, resten av vårt fokus ligger på det som redan har hänt eller på det som ska ske i framtiden.

Jag har funderat mycket över det där med att blogga. Anledningen till att jag inte riktigt vågat börja förut är att jag varit rädd att jag inte ska hinna skriva tillräckligt frekvent. Sätter jag en båt i sjön vill jag ro den också. Men möjligheten öppnar sig nu när jag får ordning på nya hemsidan. Tack G för all hjälp med den gamla, men nu hoppas jag att jag ska klara mig själv. Och när sidan inte längre är statisk kan jag också skriva mer regelbundet. Så då börjar jag väl då.

Med väntans tider. Mycket av det spännande som hänt mig de senaste tre åren kommer ur en bokidé jag fick när jag bodde i Gränna för femton år sedan. Jag ville göra en bok om polkagrisar – sötsaken som satt sin tydliga prägel på denna bedårande lilla stad. Tänk att inte någon annan fått idén om att göra en polkabok! Ända sedan dess har jag då och då gruvat mig över att någon ska ”stjäla” min idé – jag vet ju såväl att samma tankar kan väckas hos flera samtidigt.  Men nu verkar det som att jag kan andas ut, för till midsommar är boken klar. Det ”Äntligen!” som jag kommer att utbrista den dag jag håller boken i min hand, är något att se fram emot. Något att vänta på.

/Linda

bild

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>