Om Fröken Finemang

År 2010 bestämde sig smålänningen Linda Nydenmo för att det var dags att prova något nytt. Hon startade då företagen Fröken Smart och Fröken Finemang, vid sidan av sitt ordinarie arbete som fröken Linda på Almtunaskolan i Uppsala.

För Fröken Smarts räkning uppfinner och designar Linda fiffiga prylar som löser irriterande vardagsproblem. Om du går in på frokensmart.se får du veta mer om Hjälpredan, Skräpsilen, Fulskyddet och andra smarta produkter.

Hos Fröken Finemang får Linda utrymme för sin mer konstnärliga sida, som att måla tavlor och tillverka julkort. Att skriva sagor och små berättelser, för både barn och vuxna, har Linda gjort så länge hon kan minnas, men det var inte förrän 2010 som hennes första bok publicerades, barnboken Moses – katten som gillar att mysa.

Förutom att driva två företag och arbeta halvtid som lärare sjunger Linda barbershop i showkören Harmony Heights. ”Vill man så går det” är hennes devis och trots att hon alltid har mycket att göra är hon bra på att ta sig tid att klappa en katt eller dricka en kopp kaffe.

s 96 MI6_0637